'' It takes a village to raise a child'' - Afrikaans gezegde -

Herken je het volgende bij je kind: 

 • Driftbuien, 
 • Vermoeidheid, 
 • Buikpijn, 
 • Moeite met eten, 
 • Slapeloosheid, 
 • Verdriet, 
 • (Faal)angst,
 • Pesten of gepest worden, 
 • Geen nee kunnen zeggen, 
 • Over de grenzen van zichzelf of een ander gaan, 
 • Onzekerheid, 
 • Overprikkeld 
 • Of……

Kinderen opvoeden gaat verder dan alleen de ouders, je hebt er een heel dorp, de wereld voor nodig.

De hele leefomgeving van je kind is van invloed om in verbinding te staan met je kind. Als er één omgevingsfactor uit balans is, heeft dat invloed op alle gebieden rondom je kind. Om tot volle bloei te kunnen komen, mag je je kind dan ook echt centraal zetten. Dit gun je toch elk kind? 

Sta je op het punt om vanuit jouw Lev te gaan kijken wat jouw kind je te vertellen heeft? En wat hij of zij nu nodig heeft?  

Lev betekent ‘de verbinding met het hart’. Ik vind het belangrijk om de balans in onszelf te vinden, door vanuit ons hart te leven. We zijn een voorbeeld voor onze kinderen en kunnen op die manier de wereld verzachten.

Bij Lev coaching kijken we samen naar jouw kind en luisteren we naar wat het jou (en zichzelf) te vertellen heeft.

Heb jij het Lev om een kijkje in je hart te nemen? Ik help je graag! Neem contact met mij op en we gaan samen aan de slag!

Gezins Therapie

Bij Lev werk ik met ouder en/of kind. We beginnen met de hulpvraag van de ouders. Ik maak gebruik van de Reversie Methode®. Deze methode biedt ouders een kijkje in de spiegel van hun kind. Ik vertaal dmv het werken met poppetjes, ook wel systemisch werken genoemd, wat de onbewuste boodschap is van jouw kind vanuit de hulpvraag van de ouder. Door hiermee zelf ook aan de slag te gaan beweegt je kind mee. Er ontstaat ontspanning en rust bij ouder en nog fijner bij je kind. 

Tijdens de therapie met je kind, maak ik gebruik van creatieve materialen om het verhaal van je kind in beeld te brengen.  Dit geeft mooie onderliggende dynamieken en signalen van wat er allemaal speelt bij je kind. 

Verder zet ik meerdere technieken in, afgestemd op jouw kind. Dit doe ik op mijn intuïtie en vooral mee voelen wat jouw kind nodig heeft. 

Systemisch werken met Poppetjes:

We leven allemaal in systemen zoals onze families, werk, vrienden. Veel van onze onbewuste overtuigingen patronen en gedrag kan je terug vinden in je eigen systeem van herkomst. Overtuigingen, gedrag en patronen die we ons eigen hebben gemaakt kunnen van grote invloed zijn op het gedrag van je kind. Door met poppetjes te werken maak ik samen met de ouder en het kind de binnenwereld, je onbewuste, zichtbaar. 
Doormiddel van het gebruik maken van visuele werkvormen vallen er snel puzzelstukjes op zijn plaats en ontstaat er rust.

Buts en Bofn

Methodiek Buts en Bofn maakt gevoelens en gedachten visueel, geeft inzicht en helpt verandering in gang te zetten. Gevoelens uiten zonder hier direct woorden aan te hoeven geven. Is er een hulpvraag en is het lastig deze helder te krijgen? Is het moeilijk om door te dringen tot de kern van het probleem? Maak onderscheid en verbinding tussen gedachten en gevoelens. Zo kom je snel tot de kern van het probleem en wordt de hulpvraag beantwoord. 

Prikkelstorm
coachingkaarten

Dit zijn krachtige kaarten die kinderen inzicht geven in hun eigen manier van doen in hun omgeving. De kaarten zijn beeldend en maken zichtbaar welke gevoelens onder hun gedrag kunnen zitten. Deze kaarten kun je thuis samen met je kind en het Prikkelstorm voorleesboek lezen. Het is een prachtige langdurende verbinding met nieuwe inzichten, tijdens de coaching en daarna, thuis en op school. Het boek “Overprikkeling bij kinderen” ontvang je bij een Lev traject. 

Speels en laagdrempelig

Het allerbelangrijkste is dat ik op een speelse en laagdrempelige manier contact maak met ouder en kind. Hierdoor krijgen beide inzicht in zijn eigen manier van denken, voelen en doen. Het zelfbewustzijn en zelfinzicht groeit. Je kind staat gelijk een stuk steviger op de wereld en de ouders worden bewust van op een andere manier naar hun kind kijken. Er ontstaat betere communicatie, begrip en rust in het gezin.

Na elke sessie laat ik het kind, samen met mij, kort aan je uitleggen wat we hebben gedaan, zodat je als ouder(s) altijd betrokken blijft. 

Oudercoaching

Vreemd of afwijkend gedrag van je kind spiegelt vaak iets in jou of je partner waar je je niet bewust van bent. In het ouder coachingstraject werk ik daarom onder andere met systemische familieopstellingen. Hiermee kijken we naar jouw hele omgeving en hoe je kind zich hierin verhoudt. We kijken naar jouw verschillende interne processen, die een beweging in gang kunnen zetten om verandering en de balans in jou en je gezin terug te brengen. 

Balans en rust

Soms is het voldoende om jou als ouder in beweging te krijgen. Soms is het fijn om ook met je kind te werken aan zijn eigen thema’s. Zo brengen we met elkaar het systeem van je kind weer in balans en tot rust. En geef je je kind een optimale groei en bloei. 

Wil je hier met Lev naar kijken? Neem contact met me op voor een eerste kennismaking.

Als je vertrouwen hebt hoef je niet de hele trap te zien om de eerste stap te zetten.

(Martin Luther King)